За нас

Сбъдната мечта

През 1993 г., в зората на Българската демокрация, опитах да тръгна по пътя на частния бизнес. Тогава това беше цел и желание на много мои сънародници. Аз определено имах късмет! Ако не говорим за положените труд, усилие и постоянство, всичко останало изглежда като в приказка. Все едно съм хванал златна рибка и тя обещава да ми изпълни три желания. Вие ако хванете златна рибка, какво ще си пожелаете? Първото мое желание беше да имам истински приятели и истинска любов. Но се оказа, че затова не мога да разчитам на рибката, тя не можела да определя чувствата на хората. Замислих се, какво да бъде второто ….. много пари ….. не, колкото и много да са, ще свършат. По-добре много пари всеки ден!

По онова време аз се занимавах с доста неща; развъждах декоративни рибки, карах семейния москвич като такси, участвах във фолклорните програма на Горублянско и Боянско ханче и правех банички нощна смяна в частна фирма. От всички тези дейности най-добре се справях с баничките и реших да си пожелая една баничарница. Но защо да не използвам желанието за нещо друго, а за баничарницата да опитам без рибката, нали в това най-ме бива? Речено-сторено!
Направих съдружие с един приятел, получих пълна подкрепа от майка ми във вид на труд и спестявания (въпреки страха ѝ) и започнах. Намерихме малко помещение с поносим наем, от винкел, стъкло, шперплат и боя сътворихме витрини, стелажи и работни маси, заредихме от всички суровини, печка, тестомесачка и един домашен хладилник от вкъщи, защото парите свършиха. Но баничките потръгнаха!
Днес НИ-КАЙ е водеща фирма на Софийския пазар за производство на баници, закуски, хляб, сладкарски изделия от типа “произведено на място”. Критерии като качество, коректност, постоянство, упоритост, честност, трудолюбие са в основата на нашия бизнес. Ние се стремим да бъдем необходими и полезни на нашите клиенти, да им осигуряваме добър вкус и качество – традиционни за Българската трапеза!
Сега пак  мисля, какво да си пожелая от рибката? Още не съм измислил.

Николай Кайджиев